Apare “De neînvins” de Laura Hillenbrand în colecție Leda

În curând la Leda Edge: DE NEÎNVINS: O POVESTE DESPRE SUPRAVIEȚUIRE (ediția YA) de Laura Hillenbrand, traducere de Claudia Roxana Olteanu.

Ecranizată de Angelina Jolie în 2014.

În această carte tulburătoare, Laura Hillenbrand repovestește pentru tineri uluitoarea odisee a lui Louis Zamperini, delincvent incorigibil în adolescență, care a izbutit să-și canalizeze spiritual rebel spre atletism, ajungând să participe la Jocurile Olimpice de Vară de la Berlin din 1936 în cursa de 5 000 m.

După începerea celui de-al Doilea Război Mondial, a devenit aviator și a luat parte la campaniile de pe Frontul din Pacific, prăbușindu-se cu avionul în spatele liniilor inamice. A supraviețuit 47 de zile într-o barcă de salvare, plutind 3 200 km pe apele infestate de rechini, doar pentru a fi salvat și a ajunge în cele mai îngrozitoare lagăre de concentrare nipone. În ciuda tuturor adversităților, tânărul a izbutit să nu se dea bătut însă, păstrându-și demnitatea și omenia.

Viața lui Louis reprezintă o mărturie cutremurătoare a capacității de rezistență, a ingeniozității și dăruirii de care poate fi capabilă o ființă umană, fiind, paradoxal, deloc tragică, ci de-a dreptul înălțătoare. O adevărată poveste despre supraviețuire și optimism.

„Ambițioasă și puternică. […] De-a dreptul cutremurătoare. […] O carte care te umple de speranță, de entuziasm, de curaj.” New York Times