Igor Bergler lovește din nou! Cartea 6 povești cu draci este pe drum

După succesul extraordinar al celor două romane de mister, Biblia pierdută și Testamentul lui Abraham, Igor Bergler lansează o nouă carte, în afara seriei Charles Baker, “6 povești cu draci”, o carte scrisă ca să amuze și să întrețină cititorul. Lansarea oficială a cărții are loc în 21 septembrie, iar cei nerăbdători o pot precomanda de aici și vor primi și autograful autorului.  Autorul își sărbătorește ziua de naștere în ziua lansării oficiale :).

Biblia pierdută

(632 pagini)

George Arion, un autor de succes, spunea că „Biblia pierdută” pare a fi scrisă de un om al Renașterii, având informații vaste din toate domeniile, dar și știința de a construi un thriller. Cu un ritm palpitant, cu multe răsturnări de situație, acest roman poate deveni un bestseller internațional”.

Și bine a spus! Drepturile pentru traducerea Bibiei Pierdute au fost cumpărate de una dintre cele mai mari edituri la nivel mondial, Penguin Random House, und Jean Harris, o excelentă traducatoare a pregătit Biblia pierdută pentru a fi citită peste tot în lume. (The Lost Bible). Romanul a fost tradus și în limbile spaniolă, franceză, germană și rusă. Deși au trecut doi ani de când am terminat cartea, pot spune că merită. Igor Bergler îmbină cu abilitate  istoria cu ficțiunea și creează un fir narativ uniform. Personajul principal, Charles Baker se află în România pentru o conferință, iar în urma unor descoperiri, el pornește în aventura vieții sale, într-o cursă contr-cronometru pentru a găsi un mesaj ascuns în Biblia lui Gutenberg, prima Biblie tipărită.

Precomenzile au început în noiembrie 2015 și în 2 săptămâni au fost cumpărate 10.000 de exmplare. La Târgul de carte Gaudeamus a fost votată cea mai râvnită carte a anului, iar până acum săau vândut peste 150.000 de exemplare. Dacă ați descis televizorul în acea perioadă, sigur ați văzut la telejurnal sau ați ascultat vreun interviu cu Igor Bergler. Dacă încă mai este cineva care nu a citit cartea, mai jos este un link de unde o puteți cumpăra:

Descrierea cărții:

Trei crime ii schimba planurile profesorului Baker de la Universitatea Princeton aflat la Sighisoara pentru o conferinta de istorie. 

Cea mai controversata figura a Europei de Est, Vlat Tepes, a finantat un proiect ambitios care avea sa schimbe fata intregii lumi. Proiectul: multiplicarea unui mesaj menit a fi dscifrat doar de anumiti initiati. In 1455 codul este ascuns in prima lucrare tiparita vreodata: Biblia B42 cunoscuta ca si Biblia lui Gutenberg.

O adevarata odisee culturala care imbina desavarsit momente de umor fin, episoade de suspans autentic, mesaje ascunse si coduri secrete minutios construite, cartea eveniment a anului captiveaza de la prima propozitie si ofera o experienta literara de neegalat.

Testamentul lui Abraham

(736 pagini)

În 2017, surpriza continuă! Apare alt volum din seria Charles Baker, Testamentul lui Abraham, o carte interesantă despre conspirații, care te face să te întrebi până unde este poveste și de unde începe realitatea. Acesta este un PREQUEL, deci totul are loc înaintea Bibliei Pierdute. La fel ca aceasta, cartea se bucură de un succes enorm și este bine primită de către publicul din România, unde până în prezent a depășit 100k de exmplare vândute. Presupunând că fiecare cumpărător a cumpărat doar un exemplar, încă sunt 100.000 de români care citesc și altceva decât can-can, statusuri de pe facebook și subtritrări, 100.000 care au considerat că autorul scrie bine. Momentan, în România, nicio carte nu a fost vândută în număr așa de mare. (scrisă de un autor român)

Descrierea cărții:

Un scandal cu prostituate la summitul Americilor de la Cartagena. Un atentat la viata presedintelui Statelor Unite. O biblioteca disparuta de 2 000 de ani. O organizatie secreta. Si inca una. O lunga istorie de papi mincinosi. Criminali de razboi. Un oras legendar. Agenti cu identitati multiple. O bestie numita „El Diablo“. Si toate numele sale. Doar simpla ei aparitie te face sa incaruntesti pe loc. Un asasin platit care il stie pe dinafara pe Borges. Zece manuscrise disparute ce reapar brusc. Si codurile complicate ascunse in ele. Un urias si un pitic. Si un festin roman. Un basilisc si un sarpe cu pene. O femeie fatala. Un politist care nu poate uita niciodata nimic. Un psihiatru care crede ca 240 de calugari franciscani ii locuiesc creierul. Un om cu parul portocaliu. O poveste cu sclavi. Si cu presedintele lor. Oameni obisnuiti prinsi in intamplari neobisnuite. Un trecut care devine pentru cateva clipe prezent, doar pentru a disparea din nou pentru totdeauna. Cervantes si Eco si Borges. Si peste toate astea, cartile. Toate cartile.

6 povești cu draci

Descrierea cărții:

Un text de o densitate nebună, inteligent și distractiv în același timp, în care Márquez se întâlnește cu Borges, Kafka cu Goethe și Eco cu Bulgakov. O carte de neratat, un roller coaster în care nu poți urca fără centură de siguranță și unde nimic nu e ceea ce pare.

Nu știm încă câte pagini are cartea, însă știm din titlu că este vorba de o colecție de 6 multe povești. Prețul nu este așa mare, mai jos găsiți un link de unde puteți precomanda cartea. Avantajul este că aunge mai repede și va fi semnată de autor, Igor Brgler.

Cine este Igor Bergler?

Igor Bergler s-a născut la 21 septembrie 1970 şi şi-a petrecut anii copilăriei la Timişoara. Tot aici a absolvit Liceul C. D. Loga, pe atunci liceul elitelor timişorene.  A crescut, după cum însuşi mărturiseşte, într-o familie uriaşă, atât din partea mamei, cât şi din cea a tatălui, lucru care l-a expus la preocupările diverse ale tuturor rudelor sale cu care a avut şi continuă să aibă relaţii foarte apropiate. A moştenit interesele tuturor. S-a născut, cum spune, practic, poliglot, pentru că în familia sa reunită se vorbeau mai multe limbi. Acum vorbeşte fluent cinci şi se mai descurcă în încă atâtea.

A intrat la Faculate în ultimul an al Comunismului, la Politehnica din Timişoara, dar revoluţia l-a eliberat de o meserie care nu îl interesa şi i-a deschis drumul pe care l-a visat dintotdeauna, cel spre cinematograf. A studiat regie de film, scenaristică şi filmologie la Bucureşti, iar apoi  regie de film şi televiziune la Berlin. Tot acolo s-a specializat în tehnici de campanie electorală şi marketing politic. Interesat cu disperare, după cum declara, de tot ce îl înconjoară, s-a supraspecializat în marketing şi management, iar printre pasiunile sale se numără naratologia şi semiotica. A crescut într-o casă cu o bibliotecă uriaşă, iar educaţia i-o datorează mamei sale, dar şi celor trei mătuşi care l-au crescut alături de aceasta şi fără sprijinul cărora nu ar fi făcut nimic din tot ce a realizat. Acestor mătuşi le este dedicată „Biblia pierdută”.

De asemenea, Igor Bergler este posesorul unui doctorat în Managementul campaniilor electorale.

A făcut parte din echipa extraordinară care a dat României cea mai bună revistă de cinema de după revoluţie, ProCinema, unde a scris zeci de articole şi cronici de film. La scurtă vreme după plecarea sa la Berlin, revista a dispărut. Spune că e doar o coincidenţă. La Timişoara a condus ca director executiv ceea ce presa a numit „cea mai bună televiziune locală din România”, Analog Tv, şi pentru o scurtă perioadă radiourile Analog din Timişoara, Caransebeş şi Lugoj.

A creat şi moderat poate cea mai celebră emisiune de cultură postrevoluţionară după „Serata muzicală” a lui Iosif Sava, „A cincea roată”, unde au fost invitate cele mai importante personalităţi ale României într-o vreme în care la televiziunile naţionale nu prea aveau acces.

A înfiinţat şi condus două dintre cele mai interesante agenţii de publicitate şi marketing independente, de dimensiuni medii. A creat şi promovat mărci celebre. Unele dintre acestea sunt acum lideri naţionali şi regionali pe categoriile lor.

Este autorul mai multor premiere. Dintre cele 12 filme scrise şi regizate, cele două lung-metraje sunt primele filme produse în România de o televiziune independentă şi, după cum le numea presa vremii, primele thrilleruri româneşti.

Neliniştit mereu, agitat şi într-o căutare continuă, deţine una dintre cele mai mari filmoteci private din România. Are peste 8.000 de filme, toate originale, pentru că, aşa cum spune, lucrul care îi repugnă cel mai mult este furtul intelectual. Biblioteca pe care o posedă este şi aceasta foarte bogată. A făcut campanii electorale, a predat zece ani la Universitatea din Timişoara, a călătorit în întreaga lume.

Printre pasiunile sale se numără echipa de fotbal Juventus Torino, brandul de accesorii de păr al soţiei sale, TIE-ME-UP şi „orice animal mic, rotund şi cu blană. ”

A consemnat L.T. Sursa: igorbergler.ro

Ce urmează?

Minciuna lui Michelangelo (Seria Charles Baker, 2019)

Un ansamblu cam porcos

Perplexitate

Cocoașa pierdută a lui Richard al III-lea (Seria Charles Baker)

Catedrala în flăcări (Seria Charles Baker)

Mai multe informații despre Igor Bergler, cărțile sale sau fragmente găsiți pe igorbergler.ro