Recomandări: Cărți cu dragoni ușor de citit

Cărți cu dragoni

Dragonii sunt creaturi mitologice, de obicei descrise ca fiind șerpi mari și puternici sau alte reptile cu abilități magice sau spirituale. Creaturi mitologice având câteva sau multe din caracteristicile tipice asociate unor dragoni sunt comune în toate mitologiile lumii. De aceea, multe cărți cu dragoni au apărut în librării în ultimii ani

Variatele ființe care azi poartă numele de dragoni probabil că nu au o singură origine, iar semnificațiile lor sunt foarte diverse. Simbol al vieții în China, animal protector în Indonezia, păzitor al săbiilor în Japonia, malefic și viclean în Europa, dragonul se întâlnește în numeroase mituri și legende. De obicei, dragonii din est, dragonii chinezești sunt ființe benefice ce aduc noroc. În mitologiile vestice, ca cea greacă sau cea celtică, dragonul este o încarnare a răului. De asemenea în mitologia persană dragonul este malefic. În mitologiile băștinașilor americani, dar și în estul Asiei, ei sunt văzuți ca forțe primare ale naturii și ale universului. Sunt asociați cu înțelepciunea – sunt mai inteligenți ca oamenii – și cu longevitatea. De asemenea, pot avea puteri magice și supranaturale și sunt reprezentanți ai mediului acvatic. Ei personifică apa, fântânile, ploile și râurile. Unele culturi înzestrează dragonii cu darul vorbirii. Vă recomandăm câteva cărți cu dragoni de citit în acest an.

I. Aleasa Dragonului de Naomi Novik

Autor: Naomi Novik

Editura: NEMIRA

Numar de pagini: 448

Tip coperta: Brosata

An aparitie: 2018

ISBN: 978-973-724-902-9

Agnieszka isi iubeste satul, padurile si raul stralucitor, aproape de care pandeste insa o prezenta malefica. Singurul ajutor poate veni din partea Dragonului, dar pretul lui este unul ingrozitor: o fata pe care sa o tina prizoniera zece ani in Turnul sau. Agnieszka si ai ei stiu ca o va alege pe draga ei prietena, frumoasa, gratioasa si curajoasa Kasia. Si nu o pot salva. Numai ca Dragonul va face alta alegere.

II. Dragonul cu inima de ciocolată de Stphanie Burgis

Autor: STEPHANIE BURGIS

Editura: Storia

Numar de pagini: 336

Tip coperta: Brosata

An aparitie: 2017

ISBN: 978-606-94251-9-0

Aventurine nu este genul de dragon care sa reziste prea mult timp in pestera din munte, in care locuieste familia sa. Parintii ei spun ca este prea tanara ca sa zboare de una singura, dar ea se simte  feroce si curajoasa. in plus, se considera pregatita sa dovedeasca acest lucru capturand cea mai periculoasa prada dintre toate: un om. 

Însa cand omul prins o convinge sa bea ciocolata calda vrajita, Aventurine se transforma intr-un pui de om, intr-o o fetita pricajita, de doar 12 ani, cu dintii mici si tociti, care nu poate sa sufle foc si care nu mai are gheare pe care sa le foloseasca in lupta. Cu toate acestea, Aventurine ramane cea mai feroce creatura din munti si isi gaseste adevarata pasiune: ciocolata. Tot ce trebuie sa faca este sa invete sa mearga pe doua picioare pana la orasul oamenilor, ca sa devina ucenic (cuvant de care nu are habar) intr-o ciocolaterie (cuvant care suna delicios). Este sigura ca astfel va cuceri imediat lumea cea noua.

Salbatica si nesabuita, tanara Aventurine face ravagii in orasul oamenilor si are surpriza sa gaseasca o prietena adevarata, dar si tradare, inselaciune, ciocolata delicioasa si o revelatie neasteptata despre ce inseamna sa fii deopotriva om si dragon.

III. Istoria Naturală a Dragonilor de Marie Brennan

Autor: MARIE BRENNAN

Editura: NEMIRA

Numar de pagini: 400

Tip coperta: Brosata

An aparitie: 2017

ISBN:
978-606-430-058-4

Isabella Trent a reusit, in ciuda conventiilor epocii in care traia, sa scoata dragonii din ceata prejudecatilor mistice si sa-i transforme in obiectul unei stiinte moderne. In aceasta carte, Isabella insasi povesteste despre pionieratul care aproape i-a distrus credibilitatea si viitorul, despre momentele cand si-a pus in pericol viata din curiozitate stiintifica, despre faimoasa expeditie de pe muntele Vystrana, unde a facut primele descoperiri ce aveau sa schimbe lumea si, nu in ultimul rand, despre cum a gasit dragostea adevarata in ciuda multelor ei excentricitati.

IV. Eragon de Cristopher Paolini

Autor: Cristopher Paolini

Editura: NEMIRA

Numar de pagini: 544

Tip coperta: Brosata

An aparitie: 2009

ISBN: 978-606-609-796-3

Atunci cand Eragon, baiatul unui fermier sarac, descopera in padure o piatra albastra, minunat slefuita, bucuria lui nu cunoaste margini. Tot ce poate crede este ca va reusi sa cumpere toata iarna de mancare pentru familia lui. Nu se stie insa ca astfel a chemat din adancuri nestiute un dragon si ca a devenit mostenitorul unui destin misterios. In curand el va fi prins intr-o aventura de nici nu si-ar fi putut-o imagina cu doar cateva zile in urma. Dusmani fara de numar ii pornesc pe urme, iar singurele lui ajutoare sunt o sabie veche si sfaturile unui povestitor batran. Iar lumea pe care trebuie sa o infrunte este una a magiei si a puterilor nebanuite.

V. Foc și sânge de George R.R. Martin

Autor: George R.R: Martin

Editura: NEMIRA

Numar de pagini: 800

Tip coperta: Brosata

An aparitie: 2019

ISBN:
978-606-43-0482-7

POVESTEA SANGEROASA SI TULBURATOARE A CELEI MAI CUNOSCUTE DINASTII DIN WESTEROS – DINASTIA TARGARYENILOR, STAPANII DRAGONILOR. De la primul conducator si pana la legendarul Aegon Cuceritorul, lupta Targaryenilor pentru a pastra Tronul de fier zguduie intreaga lume, cu 300 de ani inainte de Urzeala Tronurilor. 

Ce s-a intamplat, de fapt, la Dansul Dragonilor? Care au fost crimele oribile ale lui Maegor?

Cum era Westeros cand dragonii faceau legea din ceruri? Cum era Valyria dupa dezastrul care a lovit-o?

Dacă ți-a plăcut această selecție de cărți cu dragoni, găsești mai multe în secțiunea Booklist

Obsesie de Doriana Chingaru

Am pregătit o recenzie interesantă și în un interviu cu autoarea. Ești curios?