Despre noi

Booktribe este un blog de carte înființat în 2016, apoi redenumit, după ce toate articolele au fost pierdute din cauza ștergerii accidentale a unui fișier de back-up. Aici se scriu recenzii de carte, recomandări și sunt anunțate ulimele apariții din lumea cărților de ficțiune.

În urmă cu câteva mii de ani, folosind hârtie fabricată manual din plante, oamenii au reușit să scrie pentru prima oară. Însă abia în secolul al XVI-lea, mai exact in 1455 a fost tipărită prima carte, mulțumită lui Johannes Gutenberg, urmând ca în anul 1561 , diaconul Coresi și ucenicii lui să tipărească în România prma carte, una religioasă, Procesul a fost lung și anevoios, fiecare pagină fiind sculptată manual, în oglindă, însă efortul a meritat. Sute de ani mai târziu, din luni de zile, acest proces face posibila tipărirea unei cărți în mai puțin de o oră.

Deși nu apreciem, fiecare carte pe care o ținem în mână este produsul obținut în urma muncii a mai multor oameni, printre care autorul, editorul sau tipograful. Noi apreciem fiecare carte, așa cum este, cu plusurile sau minusurile ei. Pentru a nu pierde timpul, folosește recenziile scrise din pasiune pentru lectură și ghidează-te după ele, atunci când alegi următoarea carte care va deveni parte din biblioteca ta. Profită de listele și recomandările literare și economisește timp. Bucură-te de citate frumoase, culese cu atenție, curiozități din lumea literară sau concursurile prin intermediul cărora, unele cărți minunate ajung în biblioteca voastră pe gratis.

Nu suntem critici literari. Scopul nostru nu este să ne dovedim vocabularul extins sau să ne întrecem în fraze înțelese doar de noi. Tot ce este scris aici, este pentru oamenii care au pasiunea pentru lectură. Spor la citit și succes la concursurile organizate de Booktribe.

Obsesie de Doriana Chingaru

Am pregătit o recenzie interesantă și în un interviu cu autoarea. Ești curios?