Citate, inspirație și proverbe

Ce este un citat? Citatul este o secvență preluată dintr-un text de către o persoană care este alta decât autorul. Citatul diferă de parafrazare prin redarea ideilor altor persoane folosind propriile cuvinte.

Ce este un proverb? Proverbul este o vorbă înțeleaptă, un cuvânt sau o succesiune de cuvinte pline de înțeles profund, de obicei exprimat într-o formă compactă, chiar minimalistă, sub forma unei expresii, a unei propoziții sau chiar a unei fraze scurte, sintetice.

Să fii mândru că stai sus numai atunci când nu-ți e rușine să-ți aduci aminte cine te-a adus acolo.

mai multe-> Nicolae Iorga

Să nu crezi că poți stabili cursul iubirii. Dacă te consideră vrednic, iți va îndrepta ea cursul.

mai multe-> Octavian Paler

Dacă fiecare ins ar activa fără gândul recompensei, pământul ar fi un rai.

mai multe-> Mircea Eliade

Asta ne spune Wikipedia.org. Oriunde căutăm, găsim citate și proverbe pentru că sunt la modă. La fiecare 3 postări de pe Facebook sau instagram, una este un citat inspirațional, motivațional, care are darul de a ridica moralul. Cumpărăm, tablouri, căni și tricouri cu mesaje personalizate. Studii au arătat că citind citate, crește motivația pe termen scurt. Totodată, dacă autorul citatului este vreun înțelept, avem impresia că ne transmite și nouă din înțelepciunea lui, ceea ce nu doar crește moralul, ci și stima de sine.

Cu așa efecte benefice, de ce să nu petreci 5 minute pe zi, citind câteva proverbe, ca să îți iei doza de inspirație, motivație și să începi ziua cu moralul ridicat?