Lansare “Între două miercuri” de Maria Popescu

Joi, 18, octombrie, ora 19:00, la Jockey Club Român, lansăm volumul „Între două miercuri. Jurnalul unei crime misterioase” de Maria Popescu. Titlul a apărut în colecția „Istorie cu blazon”, coordonată de istoricul Filip-Lucian Iorga-Bărbulescu.

Vor lua cuvântul:
⚪️ Gilbert Monney-Câmpeanu, fiul autoarei Maria Popescu
⚪️ Prof. univ. Maria-Ioana Vintilă-Rădulescu
⚪️ Dr. Alina Pavelescu, istoric
⚪️ Filip-Lucian Iorga, istoric și coordonator al colecției „Istorie cu blazon”
⚪️ Moderator: Ana Antonescu, director editorial Editura Corint

*Despre volum:

„Între două miercuri” prezintă șirul evenimentelor unei crime misterioase, așa cum le-a trăit Maria Popescu, fiică de moșier, condamnată în 1946 în Elveția, pentru o crimă pe care nu a comis-o.

„Pentru unii, Maria Popescu reprezenta imaginea femeii fatale, deosebit de perversă și periculoasă, în timp ce, pentru alții, reprezenta imaginea unei tinere strivite de un aparat judiciar fără milă, victimă a unei erori judiciare monstruoase.

Dar pentru mine a fost și rămâne Mama.

Anii copilăriei sale, așa cum îi făcea plăcere să-mi spună, au fost fermentul care i-a permis să rămână dreaptă și demnă. Îmi amintea adesea asta. Am cunoscut, am visat, cu ajutorul acestor povești țesute în jurul albumului de familie, o lume a bucuriei, a hohotelor de râs, a prostiilor copilărești, o Românie din alte vremuri, trecute, acea Românie Mare dintre cele două războaie.” Gilbert Monney-Câmpeanu, fiul Mariei Popescu