Recenzia Ne Vedem La Noapte. Obsesia de Elena-Daniela Ilinca + Interviu cu autoarea

Obsesia este primul volum din seria Ne vedem la noapte de Elena-Daniela Ilinca. Această carte prezintă povestea tinerei Alice și a fratelui ei mai mic, Joshua, doi elevi aflați în grija unei mame adoptive care mimează doar interesul și afecțiunea pentru aceștia, urmărind de fapt doar propria bunăstare și ambițiile egoiste. Încet, încet aflăm mai multe despre Alice și trecutul ei, traumele la care a fost suspusă și problemele pe care le-a depășit, explorăm relația strânsă pe care o are cu fratele ei, îi înțelegem emoțiile și îi aflăm intențile.

Lucrurile devin interesante cu apariția lui Kristof, un tânăr periculos cu legături în zona interlopă, care se apropie de Alice și o ajută, atrăgând-o într-o lume primejdioasă la care fata trebuie să se adapteze repede pentru a supraviețui, a face față situațiilor stresante în care ajunge să se afle și a se integra în noul grup de prieteni. Intersectarea drumurilor celor doi și relația care evoluează și reprezintă portița spre înțelegerea acestora. În completarea lui Alice, primul narator, se alătură și Kristof, care încântă prin farmecul său misterios și rolul de protector pe care și-l asumă atunci când vine vorba de siguranța fetei.

Fiind povestită din două perspective care alternează, prin ochii a două personaje diametral opuse, Kristof și Alice, avem parte de o poveste de dragoste învăluită în mister și aventură care ne hrănește curiozitatea, pagină după pagină, pentru că fiecare dintre noi dorește să descopere secretele celor două personaje pentru le cunoaște mai bine. Acțiunea alertă dă senzația că timpul zboară pe lângă tine, iar pe mine personal m-a dus cu gândul la celebrele seriale cu traficanți de droguri de pe Netflix. Continuarea acestei cărți este binevenită întrucât finalul lasă loc unor noi scene palpitante.

Ce ne puteți spune despre dvs și noua carte, “Obsesia” primul volum din seria “Ne Vedem La noapte”?

Primul volum din trilogia ”Ne vedem la noapte” a fost prima mea carte publicată. După publicare am recunoscut, adesea, că ”Obsesia” este primul meu copil. 

Din păcate, nu am fost un cititor înrăit în copilărie, dar în adolescență m-a lovit foarte tare dorința de cunoaștere. Am început să mă simt asemenea unui aspirator care își dorește să absoarbă, să evolueze și să adune cât mai multe informații, așa că am început să citesc tot ce prindeam. O carte bună înseamnă fericire și mai adaugă un strop de apă către mini-eu, pentru a crește frumos.

Trebuie să recunosc că am avut, de când mă știu, imaginație foarte bogată. Nu exista zi în care să nu mă duc la școală, iar pe drum să nu îmi imaginez scenarii sau basme. Chiar și înainte de culcare îmi făceam propriul meu film și îmbrăcam actorii exact așa cum îmi doream eu.

”Ne vedem la noapte” reprezintă fericire, tristețe, mândrie, spaimă și entuziasm. Prin toate acestea am trecut în acele momente în care îmi lăsam imaginația să curgă. A durat cinci ani să reușesc să public primul volum. Amuzant este că nu mă oprea nimic, singurul obstacol fiind eu însămi. Recunosc că mi-a fost foarte teamă să arăt lumii întregi ceea ce pot să fac, iar când am primit aprecieri din stânga și din dreapta am crezut că este o glumă. De aici a pornit fericirea și mândria față de propria persoană, după care am tânjit toată copilăria și adolescența și care mi-a dat un brânci puternic spre dorința de evoluție. 

Ce v-a determinat să așezați în scris ideile care stau la baza acestui roman?

Citind, din ce în ce mai mult, am început să mă întreb ”eu aș putea să fac asta?”. Ambițioasă din fire, fix în acel moment, m-am așezat pe scaun și ideile au curs. 

În liceu am conturat primele rânduri. Ulterior, am început să scriu capitole întregi – în anul II de facultate -. Mă duceam la bibliotecă, pentru a sta în liniște și pentru a lăsa ideile să fie vizibile pe foaie. 

Nu știa absolut nimeni, în primii trei ani, de faptul că scriu continuu. Păream absorbită total de ceea ce se întâmpla și era prima dată în viața mea când începeam să devin mândră de mine. Familia mea a aflat cu un an înainte de publicarea primului volum.

Am fost mereu fan al filmelor cu un final neașteptat sau cu o schimbare bruscă a acțiunii. Așa mi-am dorit să fie și propria mea carte, de aici pornind ideile de bază ale primului volum ”Obsesia”. 

Probabil fiecare dintre noi a visat la un moment dat să scrie sau să publice o carte, mai ales una cu o copertă așa atrăgătoare 🙂. Cum a decurs procesul de scriere-publicare și ce dificultăți ați întâmpinat?

Mulțumesc mult! Coperta a fost schimbată, pe parcursul anilor, de foarte multe ori. Doar imaginați-vă, din anul 2016 până în 2021, câte zeci de variante mi-au putut trece prin mână. Nu mi-a plăcut nici una. În ziua în care editura mi-a cerut o copertă oficială, pentru publicare, am fost nevoită să o termin într-o oră. Astfel, a ieșit cea din prezent, de care sunt tare mândră, trebuie să recunosc. Se pare că, sub presiune, mă descurc mai bine. 

În afara faptului că m-am luptat cu mine atâția ani, pentru a lansa cartea în format fizic, nu am întâmpinat dificultăți în momentul publicării. Am comunicat cu câteva edituri, apoi am ales Zven Print. Emoțiile nu-mi dădeau pace în primele zile, până am aflat că a fost acceptată pentru publicare. De acolo totul s-a mișcat foarte rapid. 

Le mulțumesc, pe această cale, celor de la Zven Print, editura din Târgoviște – la care am publicat primul volum – pentru susținerea și pentru încurajarea pe care mi-au oferit-o. 

Dacă ați putea colabora cu un autor din orice perioadă, pentru a scrie împreună o carte, cine ar fi acela?

Cu siguranță aș alege-o pe doamna Nora Roberts. Nu m-au fascinat toate cărțile pe care le-am  prins în mână, scrise de dânsa, dar ideile de la baza lor au fost excepționale, din punctul meu de vedere. Recomand ”Legături primejdioase”, fiind prima carte de-ale stimatei, pe care am citit-o.

Cred că aș contura personajele din mintea mea și le-aș oferi un caracter formidabil, cu ajutorul dânsei. 

Ce planuri de viitor aveți? Lucrați la altă carte, sau poate la continuarea seriei?

Lucrez la mai multe cărți, în paralel cu ”Ne vedem la noapte”, dar și la continuarea ei. Visul meu este să o traduc, în limba engleză, după ce voi termina trilogia și să am succes spre o publicare internațională.

Sper, din suflet, că voi reuși să îi fac mândri pe toți cititorii mei cu al doilea volum al seriei. Iubesc momentul în care o persoană mă oprește și mă întreabă, cu entuziasm, când îl scot pe al doilea. În fond, cred că asta înseamnă să fii scriitor. Să ți legătura permanentă cu cititorii tăi, să ți cont de feedback-ul constructiv, să îți formezi, alături de ei, o a doua familie. Tu să îi înțelegi, ei să te înțeleagă.

Vă mulțumesc!

Aveți un mesaj de final pentru cititorii și abonații Booktribe.ro?

Așa cum obișnuiesc să notez, pe carte, în momentul în care o trimit cititorilor ”Urmează-ți orice vis și treci prin viață cu zâmbetul pe buze!”, așa vă urez și vouă, oameni minunați.

Citiți, cât de mult puteți, și încercați să vă șlefuiți dorința de a evolua și de a acumula informații noi din toate direcțiile, pe toate domeniile. 

Unul dintre personajele principale, din primul volum, afirmă faptul că nu se împiedică de munții mari din calea lui, ci de pietricele. Nu lăsați nimic să vă stea în cale, pentru că voi știți cel mai bine ceea ce vă doriți și ceea ce vreți să urmați.

Sunt Copywriter, Content Writer și autor, iar visul meu este să reușesc să ajung la cât mai multe persoane, pentru a le inspira spre evoluție. Din păcate, doar 1% dintre români culeg informații (citesc, se înscriu la cursuri, etc.) după ce au ieșit de pe băncile școlii. Cred, cu tărie, că educația continuă este soluția tuturor problemelor. 

Investiți, în primul și în primul rând, în voi și în cunoștințele voastre!

Vă mulțumesc, tuturor, pentru răbdarea cu care ați citit aceste rânduri și mulțumesc, de asemenea, celor de la Booktribe pentru oportunitatea și amabilitatea oferită. 

Pentru a comanda primul volum, am să vă las numărul de WhatsApp și Instagram-ul:

Obsesie de Doriana Chingaru

Am pregătit o recenzie interesantă și în un interviu cu autoarea. Ești curios?