Recenzie Cine nu e gata de Iulia Nani

Recenzie Cine nu e gata de Iulia Bertea-Nani

Cine nu e gata spune povestea Victoriei, o tânără ambițioasă care lucrează într-o companie multi-națională. Ea dorește să devină career-coach, o ocupație întâlnită mai rar în România, dar care crește în popularitate în tările mai dezvoltate, în special în Statele Unite ale Americii. Experiența sa profesională din cadrul corporației, cei 15 ani de gestionare al departamentului de resurse umane, îi este de mare folos în noua ei aventură.

Atmosfera nefericită și momentele conflictuale care apar în companiile de acest gen sunt foarte bine descrise. Cei din exterior, care nu au avut experiență, nu înțeleg că deseori angajații din aceste corporații uită să fie oameni, sunt tratați fără respect și empatie, iar stresul, oboseala și orele suplimentare neplătite devin normalitate. Toate aceste situații sunt ilustrate în carte, iar protagonistei, Victoria, nu îi sunt străine dezavantajele unui astfel de job. Problemele ei nu se opresc aici, ci apar și pe plan sentimental. După ce divorțează, deși este o femeie inteligentă și frumoasă, care atrage interesul celor din jur se confruntă cu nesiguranță și lipsă de încredere.

Scrisă într-un stil accesibil, presărat cu umor, ușor de urmărit, cartea Cine nu e gata de Iulia Bertea-Nani este exact ceea ce dorești să citești înainte de culcare pentru a te relaxa puțin după o zi lungă și grea. Te învață să îți cunoști limitele și să nu uiți că la finalul săptămânii lucrezi pentru tine, nu pentru șeful tău sau pentru șeful șefului tău, iar sănătatea și timpul tău sunt adevăratele aspecte pentru care merită să lupți. Recomand celor care sunt curioși să descopere cum reușește Victoria să se adapteze la noul job, folosind o abordare mai creativă pentru a-și convinge clienții să îi asculte sfaturile.

Sinopsis

Victoria s-a săturat de viața în corporație și de tot ce presupune aceasta: management rigid, colegi nepăsători, imposibilitatea de a-și pune în aplicare inițiativele profesionale. În momentul în care frustrarea atinge cel mai înalt nivel, iar Victoria simte cum epuizarea de la muncă îi răpește orice bucurie a vieții, se hotărăște să devină consilier de carieră și să ajute oamenii să-și schimbe obiceiurile proaste și gândirea. În același timp divorțează de soțul său. 


Dar noul job nu este deloc cum se aștepta. Nu își poate motiva clienții, așa că apelează la o metodă cel puțin ciudată de coaching: cu forța. Bazându-se pe manipulare, șantaj și chiar răpire, Victoria își atrage clienții în capcane neașteptate, îi obligă să își schimbe viața peste noapte și să ia deciziile pe care le tot amânau. Succesul său aparent este înșelător, iar greșelile pe care începe să le facă îi amenință cariera și… viața.

Format: 130×200
Număr pagini: 168
Editura: Bookzone
An apariție: 2021
Autor: Iulia Nani
Obsesie de Doriana Chingaru

Am pregătit o recenzie interesantă și în un interviu cu autoarea. Ești curios?